Putin už umlčuje školáky! Za květiny a srdce pro Ukrajinu na policejní stanici

Putinův režim přísně zakázal jakékoli protesty proti probíhající válce, ale desetitisíce místních obyvatel nadále bojují za svobodu slova. Často čelí brutální policii s obušky, před kterou nejsou v bezpečí ani ruské děti. Na sociálních sítích kolují fotografie zatčených školáků s mírovými nápisy.

Snímky odhalily zatčení nejméně tří dětí ze základní školy. Na fotografiích sedí společně s květinami a cedulemi v rukou v policejní dodávce. Podle místního novináře byli na cestě k ukrajinskému velvyslanectví, před které chtěli položit květiny, ale byli přistiženi při “činu” rozzlobenými policisty.

Jedna z dívek drží papírovou ceduli s ruským nápisem “Ne válce”. Na transparent nakreslila malé ruské a ukrajinské vlajky a napravo od nápisu znázornila rovnici “Rusko + Ukrajina = srdce”. Všechny tři děti vypadají na snímku navzdory děsivým okolnostem klidně, ale holčička v růžové bundě, která drží květiny, má na druhé fotografii zarudlou tvář, což naznačuje, že se zatýkání neobešlo bez několika slz.

Třetí snímek naznačuje, že dodávka odvezla děti na policejní stanici. K incidentu došlo zřejmě ve večerních hodinách, jak naznačuje tma za okny kanceláře. Dívka v růžové bundě opět sedí na židli a čeká, až policistka zadá její údaje do počítače. Co se s dětmi dělo dál, politik neupřesnil, píše DailyMail.

Děti proti válce, to je přece normální!
Jašin zveřejnil fotografie na Facebooku a napsal k nim následující: “Nic neobvyklého: jen děti v policejní dodávce za protiválečnými plakáty. Tohle je Putinovo Rusko, přátelé. Tady žijete. Kremelská propagandistická mašinérie obviní jejich rodiče a začne je nabádat – nezatahujte děti do politiky, mohou za to rodiče!”

“Nevím, jak se ty děti na protestu ocitly,” pokračoval. “Možná přišli sami, možná s rodiči. Ve skutečnosti se však mnoho generací v naší zemi od školních lavic učilo, že nejhorší je válka a že nejdůležitější hodnotou je mírové nebe nad hlavou. Velmi dobře si pamatuji, jak jsme ve škole v mém rodném městě Tuchin kreslili protiválečné plakáty a nástěnky. A to je v pořádku! Děti proti válce, to je přece normální!”

“Děti by měly vstřebávat protiválečné myšlenky s mateřským mlékem. A nyní se to rovná extremismu – a to je šílenství,” napsal Jašin na závěr. Loni mu bylo zakázáno kandidovat kvůli jeho náklonnosti k ruskému opozičníkovi Alexeji Navalnému.

zdroj: stcity.sk

Přejít nahoru