Patnáctiletá dívka byla deset dní znásilňována ruskými vojáky! Její matka vykrvácela před jejíma očima…

Narodil se v Kazachstánu, ale poté se přestěhoval na Ukrajinu a již mnoho let žije ve Vorzel. Během války Kostiantyn Kjastutysovič pomáhá, kde může. Během krvavého konfliktu, který trvá už více než měsíc, viděl mnoho hrůz, ale nejvíce ho zasáhl příběh patnáctileté dívky. Po tom, co mu řekla mladá dívka, která se před ruskými vojáky schovávala v jeho autě, nemohl dvě noci spát.

Právě nakládal do auta zásoby potravin a léků nedaleko Vorzely, když se mu do auta vplížila dívka. “Vůbec jsem si nevšiml, jak se holčička dostala do auta otevřenými dveřmi. Když se mi podívala do očí, řekla jen: “Prosím, zachraňte mě,” řekla dobrovolnice britské televizi ITV a dodala, že poté popsala, co se jí a její rodině stalo. Ruští vojáci ji a její matku zajali jako rukojmí. Její matka byla zabita. Ze zranění jí tekla krev. Trvalo dva dny, než zemřela před očima své dospívající dcery.

Patnáctiletá dívka byla deset dní znásilňována a vše si údajně natáčela na mobilní telefon. “Na ten příběh nikdy nezapomenu,” dodal dobrovolník. Ruští vojáci prý rabují opuštěné domy a kradou opuštěná auta. Vyhazují lidi z domů na ulici. “Mohou vstoupit do jakéhokoli domu a vzít si, co se jim zlíbí. Když se je někdo pokusí zastavit, zastřelí ho,” popsal situaci v zemi, která se stala jeho domovem.

Lidová poslankyně Ukrajiny Maria Mezenceva popsala deníku The Guardian příběh, který se měl odehrát ve městě Brovary. Případem se již zabývají ukrajinské úřady a na ruského vojáka byl vydán zatykač. Ruský voják měl přepadnout dům a zastřelit jeho majitele.

“Jeho žena byla, bohužel, opakovaně znásilněna před očima svého nezletilého dítěte,” řekla Maria a dodala, že znásilnění a sexuální útoky jsou považovány za válečné zločiny a porušení mezinárodního humanitárního práva a musí být spravedlivě potrestány. Oběti však často útoky nehlásí.

zdroj

Přejít nahoru