Chraňte se před hmyzem. Pomůžou sítě i babské rady

S rostoucími teplotami a příjemným jarním počasí se bohužel do našeho bytu dostávají i nepříjemní společníci v podobě otravného hmyzu. Jako ideální řešení se nabízí ochranné sítě proti hmyzu, ale jistě to není jediná možnost.

Jak to udělat co nejlevněji

Jestliže hledáte levné řešení, které bude rychlé a efektivní, zvolte sítě nalepené přímo na rám okna. Koupíte je klidně v supermarketu či hobby marketu. Balení většinou obsahuje suché zipy nebo oboustrannou lepicí pásku a instalaci tedy snadno zvládnete svépomocí. Pokud síť nalepíte dobře, máte vystaráno a hmyz řešit nemusíte. Nicméně trvanlivost takového řešení je poměrně krátká a v příští sezóně to budete muset řešit znovu.

Efektivnější řešení

Pro často používaná okna potřebujete rolety proti hmyzu. Ty se dají vytahovat a chrání okno tedy jen tehdy, když to potřebujete. Instalují se podobně jako běžné rolety. Toto řešení je velmi praktické a dokáže vydržet velmi dlouho. Nevýhodou je o něco vyšší cena i obtížnější instalace, takže si nejspíš budete muset pozvat odbornou firmu. Díky tomu se ale bude jednat o řešení, které můžete mít na několik let, takže ani investice do tohoto typu sítí nemusí být špatná a nevýhodná.

Dveřní sítě

Sítě křídlové jsou zasazená v pevném rámu na míru, ale otevírají se i zavírají podobně jako klasické dveře. Velkou výhodou křídlových sítí bývá odolnost a výdrž a funkčnost dveří tím nebývá nijak zásadně omezena.

Babské rady

Sítě nemusí vyhovovat každému. Pokud zrovna nechcete zakrývat okna sítí proti hmyzu, můžete vyzkoušet některé z těchto babských rad. Mnozí například tvrdí, že postačí dát do truhlíku na okna skleněné baňky fialové barvy. To prý odradí běžný hmyz, protože jim tato barva připadá nepříjemná. Komárům zase ani trochu nevoní levandule, máta či hřebíček. Pokud si tedy tyto bylinky usušíte a pověsíte do oken, mělo by to zafungovat jako efektivní ochrana.

(PR)

Přejít nahoru