Diplomka vás strašit nemusí. Nejste na to sami

Nemusíte na to ale být sami, existují společnosti, které pomohou s psaním rigorózní práce, diplomové, bakalářské nebo i seminární práce.

Získáte podklady

Aby bylo vše legální, nedostanete rovnou celou práci, ale spíše tzv. podklady, které můžete následně použít podle vaší libosti a z nich vytvořit finální text, který je vaším autorským dílem. V nabídce často najdete i různé konzultace, korektury apod., a to vše s naprostou diskrétností. Kromě toho se na internetu dá najít řada inzerátů jednotlivců, kteří nabízí totožné služby za úplatu, ale v tomto případě buďte opatrní. Nemáte vůbec žádnou jistotu, že jde o odborníka a že zaplatíte za skutečně dobře odvedenou práci.

Kolik to bude stát?

Cena textů je zcela závislá na typu práce a tématu. Psaní diplomové práce menšího typu se může pohybovat okolo 300 Kč za jednu normostranu, ale u diplomových nebo rigorózních prací se ceny mohou vyšplhat daleko výše, klidně až k 500 Kč za normostranu. Mnohokrát se touto činností živí i samotní vysokoškolští pedagogové. Za jejich služby si však ještě připlatíte.

Je to bezpečné?

To je samozřejmě značně individuální otázka. Určitě to není ideální řešení, na druhou stranu, ne každý má na psaní talent nebo je v životní situaci, kdy prostě nedokáže na psaní najít čas. V každém případě platí, že je zásadní nechat si zpracovat pouze podklady, aby byl výsledný text skutečně vaším autorským dílem.

Důvěřuj, ale prověřuj

Stejně tak doporučujeme zvolenou službu velmi důkladně zkontrolovat, zeptat se na zkušenosti a recenze a ujistit se, že celý proces probíhá anonymně. Určitě se nechcete dostat do dalších potíží, kdyby se na to přišlo.

 

(PR)

Přejít nahoru