Potřebujete vůbec tiskárnu? A pokud ano, kterou vybrat?

Kolik a jak často tisknete?

  • Potřebujete tisknout ve vysoké kvalitě?
  • Tisknete barevně?
  • Tisknete si pravidelně fotografie?
  • Potřebujete také skener a kopírku?
  • Z kolika zařízení budete chtít tisknout?

Typy tiskáren

Existují zcela standardní modely, které dovedou pouze tisknout, ale také multifunkční zařízení. Ta vám umožní tisknout, skenovat i kopírovat. Je jen na vás, jakou variantu si zvolíte, mnohdy se cenově ani tolik neliší.

Inkoust vs. laser

Musíte se také rozhodnout, kterou z těchto variant zvolíte. Pokud znáte své potřeby, pak to bude snadné. Inkoustové tiskárny se hodí zejména na tisk obrázků a fotografií a fungují nejlépe, pokud se používají pravidelně. Kvalitní cartridge Samsung ale mohou vyjít pěkně draho, a i když pořizovací cena tiskárny není vysoká, za inkoust si skutečně připlatíte.

Oproti tomu laserové tiskárny bývají dražší, ale jsou nejvýhodnější, pokud tisknete hodně dokumentů. Benefitem je i to, že nepoužívají tiskové hlavy jako inkoustové tiskárny, takže nehrozí riziko zanášení a není nutné je používat denně, aby nezasychaly. Hodí se tedy skvěle pro všechny, kdo tisknou jen občas. Vyberte si cartridge Lexmark, které vynikají vysokou kvalitou.

Kolik to bude stát?

Domácí tiskárny se dají pořídit již od 2 400 Kč, ale klidně mohou stát i více než 20 tisíc – vždy závisí, co všechno umí a o jakého jde výrobce. Klíčové však je, kolik stojí náplně. Ty budou především určovat, jak draze vás vyjde samotný provoz. Cena přístroje není vůbec tak vysoká, ale náplně mohou nepříjemně překvapit.

(PR)

Přejít nahoru