Odhlučnění řešte vždy s profesionály. Jen tak bude skutečně funkční

Nejde však často o realizace odhlučnění technických prostor, ale přímo obytných místností. V takovém případě je nutné pojmout celou problematiku komplexně.

Svépomocí toho moc nezvládnete

Problematika šíření hluku je dosti složitá. Zejména v bytových konstrukcích platí různá pravidla chvění a šíření zvukových vln, které je obtížné svépomocí odhalit a předejít potížím. Problémem bohužel bývá i to, že zejména u nových bytů se na odhlučnění moc nemyslí a vy zjistíte, jak velký problém to je, až když se k vám nastěhují hlasití sousedé.

Platí proto, že pokud už chcete odhlučnění řešit, je vhodné vždy oslovit odborníky. Sice to nebude zadarmo, dokonce je nutné se připravit na poměrně značné výdaje, ale komfort, který následně získáte, jistě stojí za to.

Jak postupuje odborník?

Pokud oslovíte odbornou firmu, měli by se pracovníci nejprve dostavit k vám domů, pečlivě si prohlédnout prostory, změřit hlukovou hladinu a navrhnou možná řešení. Možností odhlučnění je samozřejmě více a jen odborník dokáže odhalit, co bude pro vás prostor skutečně nejlepší. Mohou použít akustické desky, které se instalují přímo na stěny, nebo je možné zvolit i řešení pomocí akustické pěny. V každém případě je dobré připravit se na větší zásah a omezení bydlení po dobu alespoň několika dní či týdnů.

Vyplatí se to?

Rozhodně. Nejde přitom jen o váš komfort, ale především také o to, že takto zhodnocujete svou nemovitost a pomáháte tomu, abyste ji třeba v budoucnu lépe prodali. Noví majitelé budou jistě rádi, když budou mít jistotu, že ani hlasití sousedé je nebudou rušit a že ve svém bytě budou mít dostatečné soukromí.

(PR)

Přejít nahoru