Jak vybrat zásnubní prsten? Poradíme, jak nešlápnout vedle

A to ne ani tolik ze strachu před závazkem nebo z toho, že by vyvolená řekla ne, ale jednoduše nejsou příliš dobří ve vybírání šperků – v tomto případě tedy zásnubních prstenů. Nádherný zásnubní prsten s diamantem přitom jistě není nesplnitelný úkol.

Materiál

Ke klasickým materiálům patří zlato, stříbro a chirurgická ocel. Asi nejčastěji muži kupují zlaté šperky, a to ať už klasicky ve žluté barvě nebo bílé. Výhodou zlata je i jeho stálost tvaru a barvy. Pokud ale vaše vyvolená na šperky úplně není a preferuje sportovnější styl oblékání, pak může být lepší volbou chirurgická ocel. Je velmi dostupná, pyšní se odolností a také hypoalergenností. Klíčové také je, aby měl prsten drahý kámen – buď zirkon nebo briliant.

Zirkon nebo briliant?

To je věčná otázka. Od briliantu samozřejmě odrazuje vyšší cena, ale je pravdou, že jeho cena skutečně odpovídá hodnotě a kráse, kterou nabízí. Na druhou stranu není žádná ostuda pořídit i jen zirkon – na první pohled nic nepoznáte a dokáže plně nahradit i briliant, byť zejména po čase ztrácí svůj lesk a třpyt. Pokud tedy nemusíte zrovna šetřit, je vždy lepší volbou vsadit na pravý diamant, který může být i skvělou investicí do budoucna. Krásné diamantové šperky totiž neztrácejí svou hodnotu a jsou dobré pro uchování hodnoty vašich peněz.

Velikost

Zásnubní prsten se nosí na levé ruce na prsteníčku, proto je klíčové zjistit velikost na správném prstu. Ideální je například změřit jiný prsten, který vaše přítelkyně nosí, nebo zkusit o pomoc požádat někoho z rodiny nebo přátel. Pravdou ale je, že velikost se bez potíží dá následně upravit, pokud by se zjistilo, že nesedí perfektně.

(PR)

Přejít nahoru