Putinova bizarní výměna názorů s novinářem: “Držte svůj slizký nos mimo mé podnikání!”

VLADIMIR PUTIN měl jednou napjatou výměnu názorů s ruským novinářem v Itálii, který se pokusil prošetřit prezidentův soukromý život, Express.co.uk odhalil.

V pondělí, kdy si Rusko připomínalo své každoroční oslavy Dne vítězství, se Vladimir Putin pokusil obhájit svou invazi na Ukrajinu tvrzením, že Západ plánuje vlastní invazi. Řekl, že západní země dodávají Ukrajině zbraně, aby napadly Krym, poloostrov, který Rusko anektovalo od Ukrajiny v roce 2014. Mluvil před masivní přehlídkou vojáků, tanků a vojenské techniky v Moskvě, kde se davy lidí objevily na oslavu výročí ruského vítězství nad nacistickým Německem ve 2. světové válce.

Neposkytl žádné důkazy pro svá tvrzení, ale použil projev k útoku na NATO a spojence Ukrajiny a ospravedlnil to, co vytvořil jako “zvláštní vojenskou operaci” na Ukrajině.

S podobnou rétorikou, která poznamenala porážku Adolfa Hitlera v bývalém Sovětském svazu, Putin vyzval ruskou armádu k vítězství na Ukrajině a řekl, že je povinnost pamatovat na ty, kteří porazili nacismus.

Dnes je Rusko účinně uzavřeno od zbytku světa.

Jeden z nich přišel v roce 2008, když byl na návštěvě tehdy nově zvoleného italského prezidenta Silvia Berlusconiho.

V té době zprávy publikované v ruských novinách naznačovaly, že se tajně rozvedl se svou tehdejší ženou Ljudmilou Alexandrovnou Ocheretnayou a plánoval se znovu oženit.

Nevěstou měla být tehdy 24letá Alina Kabayeva, zlatá olympijská medailistka za rytmickou gymnastiku.

Na tiskové konferenci se ruský novinář znovu zeptal Putina na zprávy, na které odpověděl: “V tom, co jste řekl, není jediné slovo pravdy. Nikdo by nikdy neměl zasahovat do soukromého života druhých.”

 

Dodal: “Jsem si samozřejmě vědom klišé, že politici žijí ve skleněných domech.

“Ale i v těchto případech musí existovat určité limity.

“Vždycky jsem neměl rád lidi, kteří chodí se svými erotickými fantaziemi a strkají své slizké nosy do života jiného člověka.”

Pan Berlusconi, který stál vedle Putina, pak žertem předstíral, že zastřelil ruského novináře, který tuto otázku položil.

Krátce po zprávách o tajném sňatku byl redaktor liberálních novin Moskovskij Korrespondent nucen rezignovat, podle Newsweeku.

Alexander Lebeděv – otec miliardářského finančníka, který vlastní Evening Standard a The Independent Evgeny a kterého premiér Boris Johnson předal do Sněmovny lordů – původně slíbil, že bude stát při svých novinářích.

Nicméně, poté, co obdržel hovor od “vysoké postavy z prezidentské administrativy”, Moskovsky Korrespondent se už nikdy neobjevil.

Mezitím byla vznesena nová obvinění proti Rusku na Ukrajině.

Zprávy naznačují, že země se snaží ubytovat vojáky v opuštěných domech ve městě Cherson na jižní Ukrajině.

Přejít nahoru