Čtyřnásobný doživotní trest pro otce, který zmasakroval svou rodinu a psa

Případ se začal řešit na začátku roku 2020, kdy policie našla v pronajaté vile čtveřici ubodaných lidských těl. Todt původně tvrdil, že se svou ženou vraždil, protože oba věřili v reinkarnaci a chtěli zachránit své děti před blížící se apokalypsou. Během procesu zcela změnil svou výpověď, uvedl Mirror.

Pětičlenná rodina Todtových si vždy přála žít v luxusním městečku Celebration na Floridě, nedaleko tamního Disney Worldu. V roce 2017 proto Anthony Todt a jeho žena Megan prodali svůj dům v Connecticutu a přestěhovali se do něj se svými dětmi Alecem (†13), Tylerem (†11) a Zoe (†4). Jejich pes Breezy žil také v boudě před domem.

Šestačtyřicetiletý Todt strávil týden v Connecticutu, kde provozoval svou fyzioterapeutickou praxi. O víkendech byl otcem na plný úvazek a trénoval místní děti ve fotbale. Jemná Megan byla v domácnosti a učila své nadané děti.

Než byl Todt v listopadu 2019 obviněn z finančních podvodů, užívala si tato bohatá rodina americký sen plnými doušky. Nechal si od soukromých pojišťoven platit za pacienty, které nikdy neošetřil. Aby zvládl pokrýt rodinné výdaje, měl několik půjček s vysokým úrokem, jejichž splátky nestíhal splácet.

Megan neměla o manželově “podnikání” ani tušení. Todt nakonec ve vězení neskončil a mohl se vrátit ke své rodině. Brzy se však ukázalo, že práce fyzioterapeuta nemůže pokrýt vysoké životní náklady, a rodina se musela odstěhovat z rodného hnízda. Navzdory finančním problémům se vydali na další dovolenou. Meganini blízcí si začali dělat o rodinu starosti.

Ten se po Vánocích 2020 zcela odmlčel a vyděšení příbuzní zavolali do domu policii. 13. ledna se otřesený Todt policistům svěřil, že děti spí u přátel a jeho žena jen odpočívá.

Policisté však vstoupili do domu, kde na ně čekala děsivá scéna. Megan a její tři děti ležely mrtvé v ložnici. Jejich pes byl také mrtvý. Jejich rozkládající se těla byla zabalena do přikrývek. Bylo jasné, že museli být mrtví už několik týdnů. Oběti, kromě nejmladší Zoe, měly bodné rány. Zpočátku muž žil celou dobu s rodinou mrtvého a nevycházel z domu.

Když byl Todt dotázán, prohlásil, že on a Megan věří v reinkarnaci. Zároveň očekávali příchod apokalypsy a sebevraždou si chtěli zajistit lepší posmrtný život. Svůj záměr vysvětlili i svým dětem, které s ním údajně souhlasily. Otázkou však zůstává, proč byl Todt stále naživu? Stejně jako jeho žena užíval velké množství léků, ale údajně se nedokázal bodnout.

Todt byl na místě činu zatčen a obviněn ze čtyřnásobné vraždy prvního stupně a týrání zvířat. Případ vraždícího “Disneyho táty” se dostal na titulní stránky novin v celé Americe. Todt nakonec svou původní výpověď popřel a u soudu trval na tom, že vrahem byla Megan. Řekl, že se ji jen snažil krýt. Přestože důkazy jasně hovořily proti němu, obviněný se odmítl přiznat a s pláčem trval na tom, že je nevinný.

Nakonec byl Todt v dubnu po šestihodinovém slyšení shledán vinným a krátce nato odsouzen. Šestačtyřicetiletý Todt nad rozsudkem nevěřícně kroutil hlavou: “Miloval jsem svou ženu a své děti. Nikdy v životě bych nic takového neudělal.” Soudce nakonec vynesl čtyři doživotní tresty bez možnosti podmínečného propuštění.

zdroj

Přejít nahoru