Jak vybrat vířivku a vyplatí se vám vůbec?

Vířivky nebo jacuzzi mohou nabídnout maximální odpočinek a v závislosti na jejich funkcích také perličkovou koupel, terapeutickou masáž, aromaterapii nebo hydromasáž. Taková lázeň má skvělé terapeutické vlastnosti a pomáhá tělu regenerovat. Pokud hledáte skutečnou kvalitu za přijatelnou cenu, je zajímavá nabídka Bestway jacuzzi Lay-Z-Spa.

Kam ji umístit?

Dovnitř nebo ven? Záleží hlavně na vašich preferencích a také na možnostech, které doma máte. Doma je samozřejmě nutné řešit odvětrávání, odsávání nebo vlhkost vzduchu, venku tyto starostí navíc odpadají. Možná se tedy může jevit jako lepší řešení venkovní využití, byť to zase má své nevýhody s ohledem na počasí.

Kdy ji využívat?

Ve vířivce se můžete relaxovat klidně každý den. Obvykle se počítá s provozem, který trvá například hodinu denně. Pokud byste chtěli více, je třeba na to myslet a ujistit se, že to přístroj dovede zvládnout.

Provozní náklady

Cena vířivky se samozřejmě odvíjí od daného typu a výrobce. Cena se může pohybovat od sto tisíc klidně i do půl milionu, podobně jako to mají třeba zahradní bazény Bestway. Je to tedy relativně vysoká počáteční investice, ale dává smysl investovat do kvalitní technologie, která sice stojí více, ale také vydrží. Ujistěte se také, že součástí nákupu bude odborná montáž i záruční servis na celou vířivku nebo její části. Životnost vířivky se pohybuje zhruba okolo 20 let. Cenu značně ovlivňuje velikost, vybavení nebo funkce, takže se dobře zamyslete nad tím, co všechno využijete. Provoz je pak dán hlavně cenami vody a energií, které jsou značně individuální. V dnešní době se samozřejmě může jednat o nemalou položku domácího rozpočtu.

Přejít nahoru