Vnučka Baby Vangy říká, že po ní zdědila vzácný dar: Kamarádi žasnou!

Hudebnice Danijela Vranichová se považuje za vnučku Baby Vangy, ačkoli její otec byl synovcem věštkyně. “Táta byl ten, kdo vyvracel všechno, co babička říkala, a nevěřil tomu, i když to tušil. Rozhodně o ní nemluvíme jako o prorokyni,” řekla a dodala, že ona sama má silnou intuici. “Tak moc, že se moji přátelé často diví, jak je to výrazné. V mé práci to pro mě hodně znamená, protože vždycky vím, jestli něco bude správně, nebo ne,” prozradila.

Sestra Baby Vangy Ljubka měla tři děti – Krasimira, Annu a Dimitu, zatímco Vanga sama měla adoptovanou dceru Venetu. Ten napsal, že Baba byla přísná, ale starostlivá a milující matka. Jasnovidka, celým jménem Vangelija Pandeva Gusterová, se narodila v roce 1911 v dnešní Makedonii a její výchova je zahalena tajemstvím. Ještě jako dítě pomalu oslepla, údajně v důsledku zranění, které utrpěla při tornádu. Říká se, že předpověděla smrt svého bratra Vasila, který byl údajně zabit nacisty v roce 1944. Píše portál Topky.sk.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Danijela Vranić (@danijelavranicofficial)

Mnoho lidí přesvědčila o své schopnosti předvídat budoucnost a někteří dokonce tvrdí, že předvídala události z 11. září 2001. V této souvislosti hovořila o “ocelových ptácích”, kteří útočí na Američany, přičemž těmi ptáky byla unesená letadla, která vletěla do Dvojčat a zavraždila tisíce lidí. Ne všichni jsou však o Vangových psychických schopnostech přesvědčeni. Například New York Times v roce 1995 napsaly článek, že jí místní lidé nevěří. “Jen se na vás podívá, zeptá se, co se děje, a pak opakuje fráze, které si zapamatovala. Mnoho z toho, co dělá, dělá pro peníze,” stojí v článku. Baba se přinejmenším mýlil v tom, že třetí světová válka začne v roce 2010.

 

Přejít nahoru