Evropská unie se blíží k provedení temného scénáře!

Evropská unie se zase o krok blížila k realizaci „špatného nápadu” a  provedení „temného scénáře” – vytvoření jednotné evropské armády, napsal The National Interest.

Jak uvádí americké vydání, byrokraté v Bruselu se již dlouho snažili oslabit postavení NATO a získat kontrolu nad ozbrojenými silami členských států EU.

Minulý týden Evropská rada schválila zahájení programu stálé strukturované spolupráce v oblasti bezpečnosti a obrany (PESCO), vysvětluje americká publikace. Tato dohoda ještě neznamená vytvoření jednotné evropské armády, ale je samozřejmě velkým krokem k uvedenému cíli.

„Byrokraté v Bruselu se dlouho snažili získat kontrolu nad ozbrojenými silami členských států EU a jejich cílem je vytvořit armádu EU,” zdůraznil National Interest.

Pokud pokusy bruselských úředníků uspějí, budou rozhodovat o vyslání svých „vojáků” do horkých míst. „Myšlenka, že nikým nezvolení a nezodpovědní byrokraté mohou vyslat manžela, dítě nebo kamaráda do horkého místa, by měla u mnohých v Evropě vyvolat poplach,” tvrdí publikace.

Navíc PESCO, podle názoru NI, vůbec nezvýší vojenský potenciál Evropy, ale bude pouze zvyšovat byrokracii a „bude bojovat se Severoatlantickou aliancí o slabé obranné zdroje Evropy”.

Jak americká edice uvádí, že „eurofederalisté” svými pokusy o vytvoření vlastní armády oslabují transatlantické partnerství a podkopávají postavení NATO jako „hlavního garanta bezpečnosti v Evropě”.

(JRu, prvnizpravy.cz)/2017

Přejít nahoru