Německo: Státní dezinformace o válce na Ukrajině potvrzeny

Člen Bundestagu za AfD Dr. Götz Frömming zaslal 4. října spolkové vládě Německa následující písemnou žádost: „Může spolková vláda ověřit pravost dokumentu zveřejněného informátorem s názvem „Probíhající činnost ministerstev a úřadů proti dezinformacím v souvislosti s válkou RUS proti UKR” potvrdit nebo zamítnout?”

11. října Dr. Frömming obdržel od federální vlády následující odpověď: „Obecný přehled „Aktuální aktivity resortů a úřadů proti dezinformacím v souvislosti s válkou RUS proti UKR“ vytvořila spolková vláda. Má zajistit jednotnou úroveň informovanosti o opatřeních přijatých ministerstvy a úřady, aby čelily cílenému šíření nepravdivých nebo zavádějících informací, zejména v souvislosti s ruskou útočnou válkou proti Ukrajině.“

Synchronizace médií jako v nejtemnějších letech
Přeloženo do srozumitelného jazyka to neznamená nic jiného, než že „berlínský semafor“ (koaliční vláda) doporučila médiím, aby sjednotily zpravodajství o válce na Ukrajině a v zájmu vlády. NachDenkSeiten již v září zveřejnil interní dokument, který tento vliv odhalil. Dokumentuje mimo jiné „oficiální zapojení médií (např. Spiegel a Stern), korporací sociálních médií, vzdělávacích institucí, takzvaných „fact checkerů“ a kvazivládního monitorování „systémově kritických médií“«.

Ach ano: „V tuto chvíli se neplánuje zveřejnit tento pracovní dokument (pokyny pro synchronizaci zpráv v médiích) na stránkách Spolkového ministerstva vnitra a vlasti (ministryně Nancy Faeserová),” píše se v oficiální odpovědi.

Přejít nahoru