Pokud to země NATO udělají, bude to znamenat vyhlášení války Rusku a třetí světovou válku, varuje Rusko

“Krym je pro nás součástí Ruska. A to navždy. Jakýkoli pokus o invazi na Krym je vyhlášením války naší zemi,” uvedl Medveděv pro moskevský zpravodajský web Argumenty i Fakty.

“A pokud to udělá členský stát NATO, znamená to konflikt s celou Severoatlantickou aliancí, třetí světovou válku. Naprostá katastrofa.”

Medveděv, který je nyní místopředsedou ruské bezpečnostní rady, rovněž uvedl, že pokud Finsko a Švédsko vstoupí do NATO, Rusko posílí své hranice a bude “připraveno na odvetné kroky”, včetně možnosti instalace hypersonických raket Iskander “na jejich prahu”.

Blinken říká, že “svět je zděšen” ruským úderem na ukrajinské nákupní centrum

Americký ministr zahraničí Antony Blinken vyjádřil zděšení nad smrtícím ruským úderem na přeplněné nákupní centrum a slíbil, že Moskva ponese odpovědnost.

“Svět je zděšen dnešním raketovým úderem Ruska, který zasáhl přeplněné ukrajinské nákupní centrum – poslední z řady zvěrstev,” napsal Blinken na Twitteru.

“Budeme i nadále podporovat naše ukrajinské partnery a volat Rusko k odpovědnosti, včetně těch, kteří jsou za tato zvěrstva zodpovědní.”

zdroj

Přejít nahoru