Spojené státy varují před výsadbou záhadných semen – zdá se, že pocházejí z Číny

Balíčky mají obvykle na etiketě čínské znaky a obsahují zapečetěný balíček neznámých semen, o nichž tvrdí, že některá státní zemědělská oddělení mohou být invazivními druhy rostlin.

“Invazivní druhy způsobují zmatek v životním prostředí, vytlačují nebo ničí původní rostliny a hmyz a vážně poškozují plodiny,” uvedlo ministerstvo zemědělství a spotřebitelských služeb ve Virginii ve zprávě zveřejněné 24. července.

„Podniknutí kroků k zabránění jejich zavlečení je nejúčinnější metodou snižování rizika napadení invazními druhy a nákladů na kontrolu a zmírnění těchto zamoření.“

Není jasné, kdo přesně tyto balíčky odesílá, proč jsou distribuovány a zda jsou semena skutečně škodlivá. Ministerstvo požádalo, aby se kdokoli, kdo obdržel tento typ balíčku v poště, obrátil na Úřad pro služby rostlinného průmyslu. Píše portál Edition.cnn.com.

Oddělení zemědělství v Kansasu, Kentucky, Ohiu, Jižní Karolíně a Washingtonu patří mezi státní agentury, které vydaly podobná varování. Útvary také varovaly lidi, aby neotevírali uzavřené obaly semen a neponechávali označení neporušené, aby úředníci mohli vyšetřovat.

Přejít nahoru