Papež František

Papež František: Kdo staví zdi proti imigrantům, není křesťanem

Papež František se během svého návratu zpět do Říma z Mexika zmínil o otázce, na kterou byl dotázán Papež a to na současnou protiimigrační politiku, kterou vede americký kandidát na prezidenta Donald Trump. Tento americký kandidát se již několikrát v minulosti zmínil tak, že po svém zvolení hodlá postavit na hranici s Mexikem zeď proti nelegálním imigrantům, kterou dokonce přinutí samotné Mexiko zaplatit.

Ten, kdo přemýšlí nad stavbou zdí a nikoliv na stavěním mostů, není pravým křesťanem

Není tedy divu, že takto pobuřující vyznání dorazilo i do Říma za Papežem Františkem, který takovéto plány odsuzuje a tvrdí, že ten, kdo chce stavět zdi proti imigrantům, není opravdovým křesťanem a zkritizoval tak plány amerického kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa. Kandidát nejen že chce vybudovat zeď proti nelegálním migrantům, ale hodlá po svém případném zvolení 11 milionů nezdokumentovaných imigrantů vyhostit za hranice Spojených států.

Papež František ostře kritizuje plány amerického kandidáta na prezidenta Trumpa a jeho stavbu zdí

Na podobné téma se již v minulosti Papež vyjádřil a jednalo se uprchlickou krizi, která podle Papeže oplodní neplodnou Evropu, přičemž přirovnával tuto krizi k biblickým postavám. Papež na další dotazy od novinářů odpověděl, že Donald Trump není pravým křesťanem, pokud opravdu pronáší plány na stavbu zdí proti imigrantům.

Zdroj: Blisty
Foto: Drop of Light / Shutterstock.com

Přejít nahoru